Verdeelkast tankstations

De wereld van mobiliteit verandert en daarmee ook tankstations. Elektrotechnische systemen moeten rekening houden met alternatieve energiebronnen zoals elektrische laadpalen, Adblue en (in de toekomst) waterstof. Intussen verandert ook in de pompwinkels het aanbod. Hier komen postafhaalpunten, minisupermarkten enzovoort. Veel stations zijn 24 uur per dag open, waardoor beperking van energiegebruik heel belangrijk is. TSG is hierin gespecialiseerd. Voor de renovatie van tankstations heeft het bedrijf nieuwe verdeelkasten nodig. Daartoe werd een beroep gedaan op de elektrotechnische dienstverlening van GTV.


De uitdaging

Bij tankstations is de veiligheid van een verdeelpaneel zeer belangrijk. Maar deze moet ook gebruiksvriendelijk zijn en rekening houden met beperkte ruimte. De verdeelkasten van TSG kenmerken zich door het dicht op elkaar plaatsen van ‘veel techniek’.Aanpak

Aangezien elk tankstation weer anders is, is er altijd sprake van maatwerk, ook in de verdeelkast. In goed overleg met de klant wordt de opbouw van elk individueel paneel slim gekozen. TSG geeft de grote lijnen weer voor het ontwerp van de kast, GTV Elektro rond het ontwerp af en brengt expertise in op het gebied van componenten/materiaalgebruik en veiligheid. Daarbij wordt nauw gelet op het voorkomen van een te grote warmteontwikkeling in de kast. Het paneel is standaard, aangeleverd door Hager. GTV levert de panelen op locatie af, waarna TSG de eindmontage op zich neemt.


 

Projectgegevens:

Markt Retail

Sector Installatietechniek

Activiteit 1 Verdelen

Activiteit 2 Assemblage

Project Verdeelkast tankstations

Aantal Circa 100 per jaar

Oplevering Doorlopend