Prefab bekabeling paneelbouwer

Een grote engineer van productielijnen in de machinebouw voert paneelbouw in eigen beheer uit. Door druk op de arbeidsmarkt is het ook voor dit bedrijf lastig om aan voldoende productiepersoneel te komen. Tevens bestaat de wens om het bedrijfsproces efficiënter te maken en faalkosten te voorkomen. Aangezien GTV Elektro de kabelproductie op maat vergaand heeft geautomatiseerd, is ons gevraagd de paneelbekabeling te verzorgen.


De uitdaging

Hoewel we als ‘concullega’s’ vaak vergelijkbaar werk verrichten blijkt een goede afstemming toch belangrijk. Beide bedrijven werken in EPLAN maar de gehanteerde tekenwijzes verschillen. Er moest dus een oplossing worden gevonden om een EPLAN-pakket te maken dat eenvoudig kan worden overgebracht richting de kabelconfectiemachine.
Aanpak

Samen met de klant is een tussenbestand gecreëerd. De klant brengt de tekengegevens hierin aan, welke door GTV kunnen worden benut. De volautomatische Komax Zetra 620 bewerkt vervolgens de bedrading waardoor de kabelmontage in het paneel voor de klant aanzienlijk wordt vereenvoudigd. De Komax print tevens de naam van de eindklant op de kabel. Hierdoor verkrijgt het product niet alleen een stuk persoonlijkheid, ook is zo duidelijk te zien welke bedrading in later stadium door derden is vervangen. Dit komt goed van pas bij garantie- en aansprakelijkheidsvraagstukken.


 

Projectgegevens

Markt Elektrotechniek

Sector Machinebouw

Activiteit 1 Prefab

Activiteit 2 Kabelconfectie

Project Prefab bekabeling paneelbouwer

Aantal > 500 sets bekabeling

Oplevering Doorlopend