GTV introduceert eigen lijn stringboven voor 0verspanningsbeveiliging zonnepanelen
GTV introduceert een nieuwe lijn voorgeassembleerde Stringboxen voor PV-overspanningsbeveiliging


Met jarenlange ervaring in de PV-wereld heeft GTV zich zowel als assembleur en producent bewezen op de PV-markt. Deze kennis en ervaring heeft GTV Elektro ingezet om een nieuwe lijn Stringboxen te lanceren welke met de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid PV-installaties kunnen beveiligen tegen overspanning.


Overspanningsbeveiliging

Een overspanningsbeveiliging, ook wel PVbox of stringbox genoemd, zorgt ervoor dat hoge spanningsverschillen opgevangen worden en voorkomt schade aan de zonnepanelen. Volgens de NEN1010 dienen de gelijkstroom circuits (het gedeelte van de zonnepanelen, achter de omvormer) beveiligd te worden.

Wet-en regelgeving

De huidige regelgeving heeft nóg geen verplichting om de zonnepaneleninstallatie te voorzien van een overspanningsbeveiliging maar wetende dat er eind 2019 voor 6.874 megawatt aan vermogen stond opgesteld waarvan 3.637 megawatt bij bedrijven zijn de (financiële) voordelen van dergelijke beveiligingsoplossingen bijzonder hoog.

De GTV oplossing

Voor elke situatie bouwt GTV Elektro Stringbox-oplossingen die veilig en robuust zijn. Het GTV programma stringboxen bestaat uit voorgeassembleerde oplossingen die toegepast kunnen worden in veelvoorkomende situaties. Maar ook voor de uitzonderlijke situatie is GTV dé partner. Alle stringboxen worden samengebouwd overeenkomstig IEC61439 in UV bestendingen behuizingen die geschikt zijn voor duurzame buiteninstallaties. In de GTV-oplossing is een overspanningsbeveiliging van het vooraanstaande merk Dehn toegepast wat de betrouwbaarheid en kwaliteit van het product nog verder verhoogt. Verder kan er gekozen worden uit meerdere fabricaten overspanningsbeveiligingen (SPD).

Unieke QR code

Ieder GTV box is voorzien van een unieke QR code. Het gebruik van deze QR code is een handige en snelle manier om via een mobiel device toegang te geven tot gedetailleerde informatie van het specifieke geleverde product. Tevens is er middels een aanvullende module de mogelijkheid om de periodieke installatie inspectie uit te voeren en vast te leggen. Daarnaast kan de QR code gekoppeld worden aan de eigen inspectiesoftware wat onderhoud en inspectie nog effectiever en efficiënter maakt.


www.gtv.nl/stringboxen