Een koffer vol techniek

Techniek verkopen is niet altijd even eenvoudig. Hoe laat je immers jouw klant ervaren wat de techniek voor hem kan betekenen? De werking van een Motor, Sensoren, een Domotica-systeem of een Verlichtingsoplossing: zo maar wat voorbeelden van technieken die je vaak moet zien en ervaren, voordat je je er een voorstelling bij kunt maken. De online-wereld biedt hiervoor inmiddels tal van mogelijkheden, maar het fysiek laten ervaren van een technische oplossing zorgt in veel gevallen toch echt voor dat laatste stukje bewijslast en overtuiging. Misschien juist doordat veel accountmanagers en verkopers in 2020 weinig fysiek contact met hun klanten konden hebben, lijken zij en hun werkgevers te snakken naar het moment dat dit weer kan en dat de nieuwste productoplossingen weer live gepresenteerd kunnen worden.


Alle antwoorden in één koffer

Maar wat doe jij als je een nieuwe introductie wilt laten zien aan jouw klanten? Dat is de vraag die veel marketeers ergens in het proces van een productintroductie krijgen. Een brochure, een (e-) mailing, een Social Media campagne, een website: allemaal zaken die door de marketeer worden voorbereid om de marktintroductie zo succesvol mogelijk te maken. Maar ook de samenwerking met een sales afdeling wordt gezocht. Een accountmanager is immers dé persoon die de oplossing persoonlijk bij de (potentiële) klanten brengt. In veel gevallen komt er dan op enig moment een (technische) demokoffer ter sprake.


Meer dan zomaar een koffer Faes Cases uit Reusel heeft een grote naamsbekendheid als het gaat over (demo) koffers en flightcases voor een breed toepassingsgebied. Zo komen veel producenten en marketeers die hun (technische) oplossingen of producten willen presenteren bij de specialisten van Faes Cases terecht. In veel van deze koffers speelt techniek een belangrijke rol, soms duidelijk op de voorgrond en soms onopvallend op de achtergrond.


GTV Elektro als partner

Vaak zijn het de engineers van GTV Elektro die hun ondersteuning leveren aan de designers van Faes Cases als het gaat over de technische realisatie, de bekabeling, het assembleren en samenstellen van deze koffers. Alle demo oplossingen zijn uniek in hun soort en vragen dan ook keer op keer een nieuwe werkwijze om op de meest efficiënte manier de techniek van de klant en de koffer van Faes Cases samen te laten komen.Aanpak

Om een order als deze goed in te vullen moet je over het juiste aantal mensen beschikken om alles op tijd voor elkaar te krijgen. GTV heeft gekwalificeerde productiemedewerkers in huis en een goede ondersteuning vanuit werkvoorbereiding. Ook een goede voorbereiding in overleg met de klant is van belang.