Besturingskast procesbeveiliging olieraffinaderij

Voor de procesbeveiliging van een raffinaderij verzocht Honeywell ons een besturingskast samen te stellen. Daarmee kan het proces safety system bij storingen ingrijpen en het proces op de juiste wijze begeleiden naar een veilige situatie.


De uitdaging

Voor het kunnen samenstellen van de besturingskast leverde Honeywell een engineer-tekenpakket aan. GTV Elektro verzorgde vervolgens de levering van de Honeywell vreemde materialen en het samenbouwen van de kast. De uitdaging zit hem in de complexiteit van de besturing en de wijze van samenbouw. Het draait vooral om maatwerk in combinatie met een snelle levering. Verder moet het besturingspaneel al voor 100% zijn goedgekeurd alvorens het in de control- en machinekamers van de raffinaderij wordt geplaatst en verbonden met de primaire procesautomatisering. Het petrochemisch proces mag bij montage immers niet worden verstoord.Aanpak

GTV vertaalde het engineeringspakket naar daadwerkelijke werktekeningen in e-plan. In e-plan is de benodigde bekabeling berekend en ingetekend zodat de kabelconfectiemachine Komax Zetra deze kan maken. Ook zijn in EPLAN de mechanische bewerkingen aan de kast voorbereid voor de cnc-machine. Vervolgens is alles in productie genomen en door productiemedewerkers van GTV bijeengevoegd tot een compleet geassembleerd paneel. Tot slot heeft GTV de FAT-afname (Factory Acceptance Test) begeleid. Medewerkers van de eindklant hebben een aantal dagen in de werkplaats van GTV een testopstelling ingericht om praktijksituaties te simuleren.


 

Projectgegevens

Markt Petrochemie

Sector Machinebouw

Activiteit Besturen

Project Besturingspaneel procesbeveiliging olieraffinaderij

Aantal 6 per jaar

Oplevering December 2019