Besturing antifouling systeem Shipsonic

De inzet van ultrasoon geluid voorkomt schadelijke groei van algen, schelpen en micro-organismen op scheepsrompen. Voor Shipsonic ontwierp Deltasistem BV unieke speakers met bijbehorende elektronica. Daarbij is samengewerkt met NIOZ (Netherlands Institute for Sea Research) en de HZ Vlissingen (University of Applied Sciences). GTV Elektro is gevraagd de besturingskasten voor dit antifoulingsysteem te bouwen en deze te voorzien van de juiste beveiligingen, schakelaars en micro-controllers.


De uitdaging

De besturingskast komt in de machinekamer van het schip te hangen. Dit betekent dat het besturingspaneel super degelijk moet zijn: Bestand tegen hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad en tegelijk eenvoudig om te bedienen.Aanpak

Om deze opdracht tot een succes te maken heeft GTV zich nadrukkelijk verplaatst in de situatie en de mensen die op een schip werken. Je moet er bijvoorbeeld al bij de paneelbouw rekening mee houden dat het paneel door anderstaligen gebruikt wordt. De besturingskast en de tekening moeten dus voor iedereen begrijpelijk zijn. Bij de montage hebben we gezorgd dat eventuele vervanging van componenten praktisch kan gebeuren. Het finetunen van het ontwerp is gezamenlijk met de klant gebeurd. De engineering en de productie van de kast hebben wij op ons genomen.


 

Projectgegevens:

Markt Maritiem

Sector Machinebouw

Activiteit 1 Besturen

Activiteit 2 Schakelen

Project Besturing antifouling systeem Shipsonic

Aantal Circa 500 per jaar

Oplevering Doorlopend