Assemblage van multimotorkabels

Vinfoil maakt grote cold foil packing printers, machines die papier voorzien van een folielaag. De motoren van deze machines zijn verbonden met multi-motorkabels. Elke machine is maatwerk en de kabellengtes variëren sterk. GTV Elektro is gevraagd om de bekabeling te verzorgen. Het gaat om zeker 50 kabels van diverse configuraties per machine en 30 machines op jaarbasis.


De uitdaging

Het knippen, strippen, solderen en aanslaan van de kabels, maar vooral het plaatsen van connectoren op multi-motorkabels, is zeer tijds- en arbeidsintensief. Het is nog echt mensenwerk. Zeker in een tijd van krapte op de arbeidsmarkt is het vinden van voldoende personeel en het realiseren van een goede kwaliteit een uitdaging.Aanpak

Om een order als deze goed in te vullen moet je over het juiste aantal mensen beschikken om alles op tijd voor elkaar te krijgen. GTV heeft gekwalificeerde productiemedewerkers in huis en een goede ondersteuning vanuit werkvoorbereiding. Ook een goede voorbereiding in overleg met de klant is van belang.


 

Projectgegevens

Markt Machinebouw

Sector Verpakkingsindustrie

Activiteit Kabelconfectie

Project Assemblage van motorkabels

Aantal Circa 700 kabels per jaar

Oplevering Doorlopend