Technasiasten op bezoek

 

Ze zijn slim, de leerlingen van het d’Oultremontcollege uit Drunen, én ze hebben hart voor techniek. Dat blijkt uit hun keuze voor het technasium en dat hebben we gemerkt tijdens hun werkbezoek aan ons bedrijf.

We hadden verwacht dat ze vooral geïnteresseerd zouden zijn in de complexe projecten waarmee ze kennis konden maken. Maar het leukste van alles was het enthousiasme waarmee ze de praktische kant van de elektrotechniek benaderden: heel geconcentreerd hebben ze basisvaardigheden geoefend, zoals het monteren van een stekker.

Kortom, bij GTV hebben we alle vertrouwen in de technici van de toekomst die momenteel worden opgeleid op het d’Oultremontcollege!

Bovendien hebben we nu zelf kunnen zien hoe het technasium jongeren stimuleert om te kiezen voor een toekomst in de techniek!

 

Het technasium is een landelijk ontwikkelde formule voor bèta-onderwijs op havo en vwo, die bestaat sinds 2004. Centraal hierbinnen staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Doordat technasiumleerlingen al vroeg kennis maken met uiteenlopende sectoren, beroepen, onderwerpen en vraagstukken binnen de bètatechniek, worden ze goed uitgerust voor een weloverwogen keuze en verdere carrière in deze sector. Binnen het technasiumonderwijs ontwikkelen leerlingen de competenties en vaardigheden die nodig zijn binnen de bètatechniek. Zoals creativiteit, ondernemendheid, samenwerken, inventiviteit, communicatie, plannen, projectmatig werken, organiseren en proces- en kennisgericht werken.

<< Terug naar het nieuwsoverzicht